5 TIPS OM DE VACHT VAN UW BRITS KORTHAAR PERFECT TE HOUDEN​​

Britse korthaar vacht verzorging

1. Borstel regelmatig om vervilting en klitten te voorkomen​​

Als je een Britse Korthaar hebt, weet je dat hun luxueuze vacht liefde en aandacht nodig heeft om zacht en glanzend te blijven. Regelmatig borstelen helpt niet alleen viltjes en klitten te voorkomen, maar stimuleert ook de bloedsomloop van uw kat en verdeelt de natuurlijke oliën. Bovendien is het een geweldige activiteit voor jullie beiden!

2. Gebruik een goede shampoo en conditioner​​

Als het tijd is voor een bad (ja, zelfs katten hebben dat soms nodig), zorg er dan voor dat je een shampoo en conditioner gebruikt die speciaal voor katachtigen zijn samengesteld. Vermijd producten voor mensen, want die kunnen hard zijn en de huid van jouw kat irriteren. Kies voor een vochtinbrengende formule om de vacht van jouw kat gezond te houden en er op zijn best uit te laten zien.

3. Knip regelmatig de nagels van je kat​​

Overgroeide nagels kunnen pijnlijk zijn voor zowel jou als jouw Brits Korthaar. Niet alleen maken ze het uw kat moeilijk om te lopen en te krabben, maar ze kunnen ook leiden tot pijnlijke ingegroeide nagels. Regelmatig nagels knippen (ongeveer één keer per maand) houdt de klauwen van jouw poezenlief in toom en voorkomt onnodig ongemak.

4. Houd het dieet van jouw kat in de gaten

Een gezond dieet kan wonderen doen voor de vacht van uw Brits Korthaar. Zorg ervoor dat hij alle noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgt door hem een voor zijn soort geschikte voeding van hoge kwaliteit te geven. Als u niet zeker weet waar u op moet letten, vraag dan uw dierenarts om aanbevelingen.

5. Raadpleeg een dierenarts voor specifieke behoeften​​

Elke kat is uniek, en jouw Brits Korthaar kan specifieke verzorgingsbehoeften hebben op basis van hun leeftijd, gezondheid en vachttype. Raadpleeg een dierenarts of een professionele trimsalon om de beste verzorgingsroutine voor jouw kat te bepalen.

We hopen dat deze tips helpen om de vacht van jouw Brits Korthaar op zijn best te houden!

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op als u vragen of zorgen heeft. Soms zijn we druk met het verzorgen van onze lieve katjes, dus we hopen je snel een berichtje terug te sturen.

Miaaaaauw!

Onze kittens worden groeien met liefde en aandacht op. 
Daarom vinden wij het ook belangrijk dat de kittens een fijn huisje krijgen.
Laat ons weten waarom ze bij jou een fijn huisje krijgen!

Heb je een andere vraag of wil je ons iets vertellen? 
We horen het graag van je.

Britse korthaar kittens zwart bruin taby golden