Alles over de verzorging
van je britse korthaar

Britse korthaar verzorging

De verzorging van je Britse korthaar

Er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn in de verzorging van je Britse korthaar kittens. Het ras vraagt niet een enorme tijdsinvestering voor de vachtverzorging. Wel is het handig om je kittens vanaf jonge leeftijd al te laten wennen aan het kammen. Vanwege de dikke ondervacht is het handig om je Britse kortharen minstens één keer in de week te kammen. Ook is het handig om vanaf jongs af aan je zaken als tandenpoetsen, wassen en het knippen van de nagels te doen.

Vachtverzorging

Verwen jouw Britse Korthaar met wat extra verzorging! Regelmatig borstelen helpt niet alleen om klitten en viltjes te voorkomen, maar het is ook een kans om een band met jouw harige vriend op te bouwen en ervoor te zorgen dat zijn vacht er op zijn best uitziet. En als het badtijd is, gebruik dan een zachte, kattenspecifieke shampoo en conditioner om de huid gelukkig en gezond te houden. Vergeet ook niet regelmatig de nagels te knippen. Al deze kleine taken zorgen ervoor dat uw Brits Korthaar er op zijn best uitziet en zich goed voelt. Bovendien zullen ze genieten van de extra aandacht en verwennerij.

Tanden poetsen bij je Britse korthaar

Ook de tanden van je Britse korthaar hebben zo nu en dan wat verzorging nodig. Door dit vanaf jongs af aan al aan te leren zal dit de voor de rest van je kats leven makkelijker gaan. Pas wel op dat je hier speciale kattentandpasta voor gebruikt! In de video hiernaast zijn een aantal handige tips uitgelegd voor het poetsen van de tanden van je kat.

Nagels knippen bij je Britse korthaar

Als de nagels van je Britse korthaar te lang worden, dan kan je kat hier last van krijgen. Dit is bijvoorbeeld te herkennen aan vast blijven zitten van de pootjes van je kat. Ook is het soms te zien dat de nagels van je kat aan de lange kant zijn. In de video hiernaast is te zien hoe je de nagels van je kat kan knippen.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op als u vragen of zorgen heeft. Soms zijn we druk met het verzorgen van onze lieve katjes, dus we hopen je snel een berichtje terug te sturen.

Miaaaaauw!

Onze kittens worden groeien met liefde en aandacht op. 
Daarom vinden wij het ook belangrijk dat de kittens een fijn huisje krijgen.
Laat ons weten waarom ze bij jou een fijn huisje krijgen!

Heb je een andere vraag of wil je ons iets vertellen? 
We horen het graag van je.

Britse korthaar kittens zwart bruin taby golden