WIL JE EEN BRITSE KORTHAAR AANSCHAFFEN, MAAR BEN JE NOG NIET ZEKER OVER DE KOSTEN?​

Hoeveel kost een Britse Korthaar?

Aan het perfecte gezelschap hangt een prijskaartje.​

Je denkt er dus over om een Britse Korthaar in jouw leven te nemen. Deze pluizige katachtigen staan bekend om hun kalme, aanhankelijke persoonlijkheden en hun opvallende uiterlijk. Maar voordat je één van deze katjes mee naar huis neemt, vraag je je misschien af: hoeveel kost een Brits Korthaar?

De waarheid is dat de kosten van een Brits Korthaar sterk kunnen variëren, afhankelijk van een aantal factoren. Laten we eens kijken naar een aantal zaken die de prijs van deze harige vrienden kunnen beïnvloeden.

Leeftijd:
Zoals bij elk huisdier kan de leeftijd van de kat van invloed zijn op de prijs. Kittens zijn over het algemeen duurder dan volwassen katten, omdat er meer vraag naar is. Het adopteren van een volwassen kat kan echter ook voordelen hebben – ze zijn vaak al zindelijk en hebben een meer vaste persoonlijkheid.

Stamboom:
Als je opzoek bent naar een raszuivere Britse Korthaar, kan je een hogere prijs verwachten dan voor een kat van een gemengd ras. De kosten hangen ook af van de stamboom van de kat – katten met kampioensbloedlijnen kunnen duurder zijn dan die zonder.

Waar je de kat koopt:
De plaats waar je jouw Britse Korthaar koopt kan ook van invloed zijn op de prijs. Katten van gerenommeerde fokkers zijn vaak duurder dan die van asielen of reddingsorganisaties. 

Hoeveel betaal ik dan voor een Britse korthaar?​

Aan de onderkant van de schaal kan je ongeveer 500 euro verwachten voor een Britse Korthaar uit een asiel of reddingsorganisatie. Als je echter op zoek bent naar een raszuivere kat met een mooie stamboom, kan je een wat hoger prijskaartje verwachten. Prijzen voor raszuivere Brits Kortharen kunnen variëren van 1000 tot 1500 euro of meer.

Maar hé, al dat geld is het waard voor een leven lang knuffelen en spinnen door je perfecte metgezel. Dus als je het budget en de liefde hebt om te geven, is een Britse Korthaar misschien wel de perfecte keuze voor jou!

Lopende kosten van kattenbezit​

Het is belangrijk om te onthouden dat de initiële kosten van de kat nog maar het begin zijn. Je moet ook budgetteren voor lopende uitgaven zoals voedsel, kattenbakvulling, speelgoed en medische zorg. Deze kosten kunnen oplopen, dus het is belangrijk om voorbereid te zijn op de lange termijn financiële verplichtingen van kattenbezit.

Zo kan kattenvoer van hoge kwaliteit ongeveer 20 tot 30 euro per maand kosten, terwijl kattenbakvulling 10 tot 20 euro per maand kan kosten. En vergeet niet de regelmatige dierenartscontroles en eventuele onverwachte medische kosten.

Britse korthaar kittens zwart bruin taby golden

Is een Brits Korthaar de juiste keuze voor jou?​

Is een Brits Korthaar de juiste keuze voor jou? Als je het budget en de liefde hebt om te geven, kunnen deze harige metgezellen een perfecte aanvulling op jouw gezin zijn. Wees voorbereid op de financiële verplichtingen die het bezit van een kat met zich meebrengt en je bent goed op weg naar een leven lang knuffelen en spinnen met jouw nieuwe katachtige vriend.

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op als u vragen of zorgen heeft. Soms zijn we druk met het verzorgen van onze lieve katjes, dus we hopen je snel een berichtje terug te sturen.

Miaaaaauw!

Onze kittens worden groeien met liefde en aandacht op. 
Daarom vinden wij het ook belangrijk dat de kittens een fijn huisje krijgen.
Laat ons weten waarom ze bij jou een fijn huisje krijgen!

Heb je een andere vraag of wil je ons iets vertellen? 
We horen het graag van je.

Britse korthaar kittens zwart bruin taby golden